Skip to main content
Nieuws

Nieuwe subsidietoekenningen

By 6 maart 2023juli 6th, 2023No Comments

Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar eerste vergadering van 2023 een twaalftal subsidies toegekend, met een totaalbedrag van € 83.008,00.

Tijdens de bestuursvergadering zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van twaalf aanvragen.

De toekenningen betreffen:

A. Buurtvereniging Westermeer
Voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van twee jubileumvoorstellingen i.v.m. het 40-jarig bestaan van de buurtvereniging heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 1.000,00 toegezegd.

B. Stichting Doarpshûs De Buorkerij te Terherne
Voor de verduurzaming, renovatie en energiebesparende maatregelen ten behoeve van de “kiosk” naast het dorpshuis “De Buorkerij” te Terherne heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 11.508,00 toegezegd.

C. Stichting Nationale Herdenking Joure
Voor het verlenen van een bijdrage in de kosten van de herdenking in 2023 heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 6.000,00 toegezegd.

D. Doopsgezinde Gemeente Joure
Voor een bijdrage in de kosten voor de verduurzaming van de Kerk aan de Midstraat te Joure heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 12.000,00 toegezegd.

E. Stichting Vrienden van de Hobbe van Baerdt Kerk
Voor de organisatie van het Ahrend orgel concert heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 1.700,00 beschikbaar gesteld.

F. Stichting Cultureel Scharsterbrug
Voor het aanschaffen van kleding voor de vrijwilligers van het Bregepop Festival heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 11.600,00 toegezegd.

G. Stichting FCONH
Voor de aanschaf van kleding voor de vrijwilligers en de aanschaf van “hardcups” heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 7.400,00 beschikbaar gesteld.

H. Stichting M.F.C. Terkaple-Eagmaryp
Voor een bijdrage in de kosten van het vervangen van de dakpannen voor sandwich dakplaten op het multifunctioneel gebouw It Heechein en het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de sportzaal heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 15.000,00 beschikbaar gesteld.

I. Stichting Nationaal Openbaar Vervoermuseum
Voor een bijdrage in de kosten van een omvangrijke renovatie/restauratie van de oudste autobus, een Leyland-Werkspoor, heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 14.000,00 beschikbaar gesteld.

J. Boerderijenstichting Fryslân
Voor een bijdrage in de kosten voor de publikatie van het boek “Gelede boerderijen in Fryslân” heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 2.000,00 beschikbaar gesteld.

K. Biljartvereniging Haskerhorne
Voor een bijdrage in de kosten van de vernieuwing van de biljartlakens heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 350,00 beschikbaar gesteld.

L. Popkoor JourSound
Voor een bijdrage in de kosten van de aanschaf van een mobiele bluetooth luidspreker met microfoons heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 450,00 beschikbaar gesteld.