Excelsior ouwsterhaule - Stichting Westermeer Joure Molen langweer - Stichting Westermeer Joure Museum joure - Stichting Westermeer Joure

Projectengallerij

Op deze pagina zijn enkele projecten weergegeven waaraan Stichting Westermeer een bijdrage heeft geleverd.

Wij als Stichting Westermeer vinden het leuk om om een kleine impressie te geven van een recente project waaraan Stichting Westermeer een bijdrage heeft geleverd.

Wij vragen u daarom bij afronding (of eerder) één of enkele digitale foto's toesturen naar onderstaand mailadres. Daarbij kunt u tevens een beknopt redactioneel stukje tekst aanleveren.

Deze pagina wordt ca. ieder kwartaal aangevuld. 

 

Digitale foto's met beknopte tekst kun u versturen naar: infostichtingwestermeer.nl">infostichtingwestermeer.nl
Gelieve te vermelden dat het ten behoeve van de projecten op de website van Stichting Westermeer gaat.

 

duo fiets

Mede dankzij het royale bedrag wat stichting Westermeer ons geschonken heeft, konden wij van het Blaauwhofhuis eindelijk een eigen duo fiets aanschaffen !

Toen ons huis opende nu een jaar geleden, ontstond al gauw de wens om er ook met de bewoners op uit te kunnen.

Natuurlijk is wandelen een optie maar hoe fijn is het om te fietsen, want dan kun je veel verder komen.

Omdat de meeste bewoners in het Blaauwhofhuis niet meer zelfstandig kunnen en mogen fietsen was een duofiets een uitkomst.

Dat er een behoorlijk kostenplaatje aan vast zit laat zich raden. We moesten dus proberen om een enorm bedrag bij elkaar proberen te krijgen.

Dit is uiteindelijk gelukt dankzij vele sponsoren waaronder Stichting Westermeer, zodat we de duofiets bij de firma "'care4more"' uit Drachten konden bestellen.

De duofiets is inmiddels geleverd en we hebben er al diverse tochtjes op kunnen mogen maken.

Nogmaals  hartelijke dank namens bewoners, vrijwilligers en personeel van het Blaauwhofhuis te Joure.

 

Foto: collega mevrouw Jelly en Dhr. Huizinga

 

Thea de Lange

Aktiviteitenbegeleidster

Blaauwhofhuis Joure



 

  De werkzaamheden aan molen de Hersteller te Sintjohannesga zijn inmiddels begonnen. Onlangs is er een bouwdoek geplaatst met daarop de logo's van onze subsidiënten.

 

Molenstichting De Hersteller 

d.d. 23-05-2022 

 

Subsidi nten01 1

 

 Subsidi nten02

Collage

Voetbalvereniging Fuotbal Foriening Stobbega, F.F.S.:

F.F.S. is begonnen met een grondige renovatie van het sportcomplex. We begonnen in 2016 de kantine (waar we ook financiële ondersteuning van de Stichting Westermeer hebben gehad). Vervolgens is er in 2019 veldverlichting rond het hoofdveld aangelegd. Hierna is de omheining en bestrating rond het complex aangepakt. Nu was het tijd voor de volgende stap: nieuwe kleedkamers. 

Voor de voetbalclub speelden er enkele veranderingen op het gebied van de KNVB senioren competities. Er is een trend gaande dat meer en meer senioren overgaan op de 7x7 veldcompetities. Dit geldt met name voor 35+ leden. De 7x7 competities worden niet op  zondagmiddag, maar op vrijdagavond gespeeld. Dit leverde voor onze club problemen op, aangezien er maar twee kleedkamers waren, terwijl er 5 teams in een poule zitten. Wilden we 7x7 kunnen blijven aanbieden, en de leden en aanhang voor de club behouden, dan zouden we tot aanschaf van nieuwe kleedkamers over moeten gaan. Bijkomend voordeel is dat er op zondag ook extra kleedruimte aanwezig is waardoor de thuisspelende teams dichter op elkaar ingepland kunnen worden, waardoor meer mensen na de wedstrijd blijven hangen. 

Met onder andere hulp van de Stichting Westermeer hebben we de 3 nieuwe kleedkamers kunnen realiseren bestaande uit  3 units, hartelijk dank hiervoor names de "Foriening"!



Stichting dorpshuis de Buorkerij, Terherne (Fr)

 

 

Bijna anderhalf jaar terug dienden we bij u een aanvraag in voor financiële ondersteuning voor de grootse plannen die we hadden voor ons dorpshuis en die werd door u toegezegd.

Wij zeggen u daarvoor nogmaals dank voor, want we hebben heel veel kunnen realiseren.

Het ging om verbetering en verduurzaming en dat is gelukt. Wat betreft de verduurzaming hebben we de verlichting aangepast, de radiatoren waterzijdig Iaten inregelen, plaatsen ventlatoren om de warme lucht naar beneden te drukken en het plaatsen van dubbel glas in onze nieuwe kozijnen. Het plan was ook om zonnepanelen te plaatsen, maar gelukkig kregen we bijtijds de tip dat daar door verzekeringsmaatschappijen eerst een technisch rapport voor nodig was om te constateren of het dak de panelen wel kan dragen. Dat is bij ons gebeurd en helaas werd ons dak afgekeurd.

In overleg met de grootste sponsoren kregen we toestemming om de daarvoor gereserveerde gelden voor andere zaken in te zetten, zoals dakramen, waardoor meer daglicht, minder kunstlicht.

Daarnaast bleek door een grote inzet van vrijwilligers er tijd en dus ook nog geld te zijn voor ons interieur en daar zijn we flink mee aan de slag gegaan en is er volop geverfd, nieuwe glazen deuren geplaatst, waardoor weer meer daglicht en minder kunstlicht en is er een compleet nieuwe bar zelf gebouwd. Bijna overal is nieuwe led verlichting gekomen. Wat verder in het plan stond beschreven is allemaal uitgevoerd, dus de nieuwe kozijnen en nieuwe deuren, de goten zijn vervangen, de betonvloer is er gekomen, nu in een vlak stuk met nieuwe vloerbedekking, nieuwe nooddeuren (veel warmtebesparing).

Tenslotte is de oude keuken van ruim 40 jaar er uit gesloopt en hebben we een nieuwe keuken

kunnen plaatsen. U begrijpt dat we apetrots zijn op wat we met elkaar tot stand hebben gebracht en zijn er o zo blij mee. We hopen, rekening houdend met corona, begin september een officiële opening te organiseren met daarna een Open Huis voor alle inwoners, die hopelijk straks na corona weer volop gebruik gaan maken van ons fraaie dorpshuis.

 

 

Terherne, juli 2021

Namens het bestuur, H.Haan

 collage 2collage 1
Lytse en Grutte Bear collage SLOEPROEIERS JOURE VAREN NIEUWE KOERS   
Van particulier initiatief naar Stichting Sloeproeien Joure. Onder de naam ‘De Bearen fan ‘e Jouwer’
laten ze van zich horen. De vloot blijft ongewijzigd bestaan uit de Grutte en Lytse Bear.   

Voor de realisatie van een natuurlijke speeltuin op de Legebuorren te Langweer.

Met als onder andere als doel het bevorderen van een goede buurtschap tussen leden onderling en het bevorderen van de leefbaarheid, saamhorigheid en welzijn van de buurt.

 collage speeltuin