Molen langweer - Stichting Westermeer Joure Museum joure - Stichting Westermeer Joure Excelsior ouwsterhaule - Stichting Westermeer Joure

Nieuwe subsidietoekenningen

Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar eerste vergadering van 2021 een vijftal subsidies toegekend, met een totaalbedrag van € 36.750,00.

Tijdens de bestuursvergaderingen zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van vijf aanvragen. De toekenningen betreffen:

A. Buurtvereniging Legebuorren te Langweer

Voor de realisatie van een natuurlijke speeltuin op de Legebuorren te Langweer heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van € 6.000,00 toegezegd.

 

B. Stichting BRM (Stichting tot behoud van de Rijksmonumenten)

Voor de restauratie en het herstelplan van de toren van Langweer heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van € 15.000,00 toegezegd.

 

C. Stichting Verlichting Monument Nicolaas Kerk te Sint Nicolaasga

Voor de vervanging van de bestaande gasontladingslampen in LED verlichting voor de verlichting van de Nicolaas Kerk te Sint Nicolaasga heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van € 3.750,00 toegezegd.

 

D. Stichting Jouster IFKS skûtsje.

Voor de vervanging van het zeil en de fok van het IFKS Skûtsje "Waaksdom" heeft Stichting Westermeer een bijdrage van € 9.000,00 toegezegd.

 

E. Stichting Passie voor de Kunst

Voor de organisatie van het live-uitzenden (via een livestream) van een korte versie van de Mattheus Passie op 2 april 2021 (Goede Vrijdag) heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van € 3.000,00 toegezegd.