Excelsior ouwsterhaule - Stichting Westermeer Joure Molen langweer - Stichting Westermeer Joure Museum joure - Stichting Westermeer Joure

Nieuwe subsidietoekenningen

Tijdens het de bestuursvergadering van 2020 zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van acht aanvragen voor een totaalbedrag van € 23.350,=.

Joure, februari 2020

  

Stichting Westermeer verstrekt € 23.350,00 aan subsidies.

 

Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar eerste vergadering van 2020 een achttal subsidies toegekend.

  

De Stichting Westermeer richt zich vanaf 1 januari 2014 op het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân plus Terherne. De Stichting Westermeer heeft jaarlijks ongeveer € 155.000,00 beschikbaar voor het verlenen van subsidies.

 

Tijdens de bestuursvergadering zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van acht aanvragen. De toekenningen betreffen:

A. Stichting Vrienden van de Westersypen te Scharsterbrug

Voor het aanschaffen van 2 play-netic music balls (een soort bal waaraan men kan draaien, welke dan bekende deuntjes ten gehore brengt) heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van € 2.000,00 toegezegd.

 

B. Biljartvereniging ZBGP te Terkaple  

Voor het vervangen van de biljartlakens en speelrubbers van twee biljarttafels heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 850,00.

 

C. Dorpsbelang Tjerkgaast

Voor het versterken/verfraaien van het Skarrelbos tussen de Aldedyk en de Gaestdyk te Tjerkgaast heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 5.000,00

 

D. Dorpsbelang "de Twa Doarpen Akmarijp en Terkaple"

Voor de aanschaf van twee AED's  met toebehoren heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 1.500,00.

 

E. Stichting Vrienden van Thomashuis Sint Nicolaasga

Voor de aanschaf van een terrasoverkapping voor het Thomashuis te Sint Nicolaasga heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 2.200,00.

 

F. Vereniging Fryske Krite de Jouwer

Voor de aanschaf van 8 headsets en ontvangers met toebehoren heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 1.800,00

 

G. Stichting IJs- en skeelerbaan Sint Nicolaasga

Voor het vervangen van de conventionele lichtvoorziening door LED verlichting op de skeelerbaan en trainingsstrook te Sint Nicolaasga heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 6.000,00.

H. Tennisvereniging Greensetters te Sint Nicolaasga

Voor de aanleg van energiezuinige LED-sportverlichting op de tennisbaan te Sint Nicolaasga heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 4.000,00.

 

 

De volgende vergadering is gepland op 1 april 2020.