Museum joure - Stichting Westermeer Joure Molen langweer - Stichting Westermeer Joure Excelsior ouwsterhaule - Stichting Westermeer Joure

Nieuwe subsidietoekenningen

Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar vijfde en laatste vergadering van 2019 een viertal subsidies van totaal € 20.000,= toegekend.

De Stichting Westermeer richt zich vanaf 1 januari 2014 op het grondgebied van de voormalige gemeente Skarsterlân plus Terherne. De Stichting Westermeer heeft jaarlijks ongeveer € 155.000,00 beschikbaar voor het verlenen van subsidies.

 

Tijdens de bestuursvergadering zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van vier aanvragen. De toekenningen betreffen:

 

A. Begrafenisvereniging Memento Mori te Idskenhuizen  

Voor het aanschaffen van 7 nieuwe kostuums voor de dragers van de begrafenisvereniging heeft de Stichting Westermeer een bijdrage van € 1.500,00 toegezegd.

 

B. Stichting Dorpshuis De Buorkerij te Terherne

Voor de verbouwing/verbetering en verduurzaming van het dorpshuis "De Buorkerij" te Terherne heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 10.000,00.

 

C. EHBO Vereniging Joure

Voor de aanschaf van een Defibtech Lifeline AED met bijbehorende materialen heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 1.000,00

 

D. IKC Sint Mattheüs

Voor de herinrichting van het schoolplein naar een groen speel- en leerplein heeft de Stichting Westermeer een bijdrage toegezegd van € 7.500,00.