Excelsior ouwsterhaule - Stichting Westermeer Joure Museum joure - Stichting Westermeer Joure Molen langweer - Stichting Westermeer Joure

Nieuwe subsidietoekenningen

Het bestuur van de Stichting Westermeer heeft in haar tweede vergadering van 2016(20 april jl.) vijf subsidies aan instellingen toegekend. De toegekende aanvragen betreffen de volgende items:

-          Schaakclub "De Hynstesprong St. Nyk"

Voor het aanschaffen van 6 nieuwe digitale schaakklokken is een bijdrage van €150,- beschikbaar gesteld. De digitale klokken dienen te worden gebruikt bij de competitiewedstrijden waar de schaakclub aan deelneemt. 

-          Ondernemersvereniging Langweer

Voor het aanschaffen van een geluidsinstallatie is een bijdrage beschikbaar gesteld van € 700. De aan te schaffen geluidsinstallatie kan gebruikt worden door diverse verenigingen en organisaties uit Langweer.

-          Stichting Joure Actief

Voor de activiteiten in het kader van "Jouster Merke 550 jaar (1466-2016) is een bijdrage beschikbaar gesteld van € 5.000. De gesubsidieerde activiteiten zullen plaatsvinden op zaterdag 24 september.

-          Stichting Heeren van de Friese Meren

Voor het organiseren van openingsfeest rondom de Tolhuisbrug te Joure is een bijdrage beschikbaar gesteld van € 3.000. De opening vindt zaterdag 7 mei a.s plaats.

-          Jeugdspoar St. Nicolaasga

Voor het organiseren van een excursie naar Auschwitz  (Polen) voor de lokale jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar is een bijdrage van € 5.000. In oktober van dit jaar zal een groep van ongeveer 50 jongeren (inclusief begeleiding) richting Auschwitz gaan. Jeugdspoar heeft een vergelijkbare reis georganiseerd in 2011.