Museum joure - Stichting Westermeer Joure Excelsior ouwsterhaule - Stichting Westermeer Joure Molen langweer - Stichting Westermeer Joure

Nieuwe subsidietoekenningen

Tijdens de tweede vergadering van 2019 heeft het bestuur van de Stichting Westermeer € 24.950,= voor een zevental subsidies verstrekt.

Tijdens de bestuursvergadering zijn diverse subsidieaanvragen besproken. Dit heeft geleid tot het toekennen van zeven aanvragen. De toekenningen betreffen:

 

A. Stichting Boerebrulloft Joure

Voor het organiseren van de 65e editie van de Boerebrulloft te Joure hebben wij een bijdrage toegezegd van € 5.000,00.

 

B. Voetbalvereniging DWP

Voor de verbetering van het sportcomplex te Sintjohannesga (beoogde realisatie nieuw te bouwen kleedkamers, douches, opslag en een scheidsrechtersbox) hebben wij een bijdrage toegezegd van € 10.000,00.

 

C. Stichting Nacht van Joure

Voor het voornemen om tijdens het Beachrockers Festival 2019 te Sint Nicolaasga maatschappelijk verantwoorder en duurzamer  te gaan werken, door tijdens het festival gebruik te gaan van "hardcups", hebben wij een bijdrage toegezegd van

€ 3.000,00.

 

D. C.S.C. Joure

Voor het aanschaffen van een Airtrack (opblaasbare lange mat) hebben wij een bijdrage toegezegd van € 1.600,00.

 

E. V.V.I. (Voetbalvereniging Idskenhuizen)

Voor de realisatie van het verduurzamen van het sportcomplex te Idskenhuizen (zonnecollectoren en ledverlichting) hebben wij een bijdrage toegezegd van

€ 4.000,00.

 

F. Buurtvereniging "Op en om ‘e Rijlst" te Sint Nicolaasga.

Voor het opnieuw opstarten van de buurtvereniging hebben wij besloten om een bijdrage van € 500,00 als startkapitaal beschikbaar te stellen.

 

G. Volkstuinvereniging Sint Nicolaasga e.o.

Voor de aanleg van watervoorzieningen op de volkstuinencomplexen aan de Kerklaan en aan De Noed in Sint Nicolaasga hebben wij een bijdrage toegezegd van € 850,00.